Hallo luitjes !!!
Vanuit het touristische Phuket plaats ik weer een berichtje. Alles is prima hier en ik ben kerngezond. Er zijn hier wat politieke problemen (Bangkok) maar daar merken we tot nu toe nog niks van. Wel kunnen we niet naar Bangkok gaan omdat dit te gevaarlijk is. Hier in het zuiden van Thailand is alles prima en is het dus gewoon non-stop genieten !! Ik hoop dat jullie weer met veel plezier lezen en kijken en dan horen jullie weer van mij !!!
Dikke kus Ollie
Reis Olmo dag 42 (6/03/2010): Bootexcursie Ko Phi Phi.
Zoals reeds vermeld gingen we vandaag een boot excursie doen waarin we onder andere een bezoek brachten aan het strand waar de film The Beach is opgenomen. De excursie kostte 500 Bath (+/- 12 euro) inclusief eten en drinken. We vertrokken om 09.00 uur vanuit de thuisbasis (Kho Phi Phi Don) naar Monkey beach. Dit strand was een klein mooi strandje waar wat leuke aapjes te zien waren. Vervolgens zijn we naar een plek vertrokken waar we prachtig hebben kunnen snorkelen tussen het rif. Mooie kleurrijke vissen passeerden ons van alle kanten. Toen er door onze excursie leider (die overigens wel nuchter was) brood in het water werd gegooid kwamen ze van alle kanten. We konden ze bijna zoenen zo dichtbij waren ze. Hierna zijn we vertrokken naar Bamboo Island. Hier hadden we een pauze van een uurtje. Op deze plek trof ik het mooiste helder blauwe water aan wat ik ooit in mijn leven gezien had. Dit water vraagt gewoon om besprongen te worden en dat hebben we dan ook gedaan. Toen het uur erop zat stond de volgende uitdaging voor de deur. Snorkelen bij het sharkpoint (haaienplek). We hebben lang moeten zoeken voor we een haai vonden maar toen er een passeerde was de adrenaline weer volop aanwezig. We zijn als een speer achter hem aan gezwommen en hebben hem zo lang als mogelijk bekeken. Jammer was dit adrenalinemomentje maar van korte duur omdat het beest ons te snel af was. Het prachtige beest was overigens 1,5 meter lang. Toen ook dit onderdeel er weer op zat zijn we naar de viking cave (grot) gegaan. Na deze plek te hebben vastgelegd zijn we naar de lagoon gegaan. Vandaag viel ik letterlijk van de ene verbazing in de andere. De lagoon is een soort van vallei die je binnen vaart omringd door allerlei rotsen. Aan het einde van deze Vallei ligt een meer met helder blauw water. Steeds weer denk ik dat ik de mooiste plek op aarde gezien heb maar dan volgt er weer iets dat nog mooier is. Dit was ook nu weer het geval. Maar goed als klapper op de vuurpijl gingen we naar Maya Beach. Dit is het strand waar de film The Beach is opgenomen. Toen deze plek op mijn netvlies viel wist ik dat dit het hoogtepunt zou worden van mijn reis in Thailand. De foto’s zullen jullie wel weer het bewijsmateriaal geven. Ik voelde me heel even Leonardo Dicaprio en heb volop genoten van deze prachtplek. Toen ik met tegenzin hier vertrok gingen we naar de laatste locatie en dat was de zonsondergang. Veel koppeltjes begonnen hier lekker klef te doen. Ik heb toen mijn handdoek eens goed vastgepakt en net gedaan alsof het Keshia was. Toen het zonnetje zijn laatste daglicht afgegeven had zat dit hoogtepunt erop. Een mooi slot van deze geniale dag!
Reis Olmo dag 43 (7/03/2010): Vertrek uit Kho Phi Phi naar Phang-Nga.
Jammer genoeg vertrokken we vandaag alweer uit Kho Phi Phi. Het is erg makkelijk om te reizen door Thailand. Je gaat naar een reisbureau en vertelt je verhaal waar je heen wil en binnen een mum van tijd is alles geregeld voor een scherpe prijs. We namen de bus naar Phang-Nga waar we een boottour gaan maken door het national park. Tijdens deze busrit (mini-bus) hadden we het weer mooi getroffen. Een idioot hard rijdende chauffeur die als je het mij vraagt verslaafd was bracht ons naar het volgende avontuur. Hij scheurde letterlijk over de Thaise wegen en veel medepassagiers hielden hun hart vast. Hij bumperkleefde er flink op los en ik had idee dat hij dacht dat hij de tt van assen aan het rijden was. Toen het een fransman te veel werd vroeg hij de man of hij wat rustiger kon doen. De chauffeur reageerde hier heel agressief op en hij vroeg of de fransman zelf achter het stuur wilde kruipen. Even later doezelde ik lekker in slaap en toen begon de malloot hard muziek te draaien. Ik vroeg hem netjes of de muziek wat zachter kon en hij reageerde weer als een botte boer. Toen ik vervolgens mijn blote voeten op een verhoging zette patste hij me op mijn benen. Toen dit gebeurde prak even de pleures uit in het busje en iedereen keerde zich tegen hem. De fransman maakte hem eens goed duidelijk dat we op vakantie waren en levend onze bestemming wilde bereiken. Ik maakte hem even duidelijk dat hij met zijn jatten van me af moest blijven en Roy zei dat hij eens kalm moest doen. Dit maakte hem alleen maar gekker en hij zette het busje aan de kant van de weg. Toen hij vervolgens vroeg of we dood wilden in Thailand hebben we maar onze mond gehouden. Hij vond het blijkbaar nodig om ons op deze manier te bedreigen. Nadat hij zijn stoere vriendjes gebeld had is hij maar doorgereden. Door alle bambarie was hij ontzettend zenuwachtig geworden dus toen heeft hij maar een nicotine-stopje gemaakt. Hierna heeft niemand meer een woord tegen hem gezegd. Deze varkenskop hoort niet thuis in het land van de glimlach!! Uiteindelijk kwamen we heelhuids aan in Phang-Nga. Hier hebben we vandaag rustig aan gedaan omdat de dag al half om was.
Reis Olmo dag 44 (8/03/2010): Boottocht national park Phang-Nga + vertrek naar Kao Sok.
Vanmorgen ging weer vroeg de wekker. Na te hebben uitgecheckt en te hebben ontbeten zijn we een boottocht (longtail) gaan doen in het national park. Het was een mooie route tussen allerlei mangrove bomen, prachtige hoge rotsen en grotten. Mangrove bomen zijn overigens bomen waarvan de wortels boven het water uitgroeien. Mensen die ultimate survival boeiend vinden weten wel wat ik bedoel. Na het eerste gedeelte van deze route af te hebben gelegd kwamen we bij het James Bond Island. De stukje uit de film the man with the golden gun is op dit eilandje opgenomen. Toen we hier vertrokken zijn we naar het Moslim dorp gegaan. De moslims die zich hier nestelen wonen in een dorp dat op palen gebouwd is en dat was wel indrukwekkend om te zien. Misschien een ideetje voor onze ‘grote’ vriend Wilders om hier eens op bezoek te gaan. Dit was het laatste gedeelte van de boottocht. We hebben om 15.00 uur de bus gepakt naar Kao Sok waar we om 18.00 uur aankwamen. Biij onze accommodatie hebben we een jungletocht geboekt in het national park voor 2500 Baht (+/- 60 euro). In de avond hebben we hier nog een lekkere pot bier gedronken met een paar gasten uit Londen.
Reis Olmo dag 45 en 46 (9/03/2010 + 10/03/2010): Vertrek naar National park Kao Sok, trektocht door de jungle, nightsafari, overnachting aan het Cheow Lan lake, ochtendsafari + reis naar Phuket.
Vanmorgen ging de wekker voor mij echt te vroeg. Ik had iets te diep in het glaasje gekeken en voelde me zo brak als wat. Door mij vertrokken we te laat naar het national park maar gelukkig toonden de rest van de groep begrip voor mijn situatie. Tijdens het reizen naar het national park was het een gevecht tegen de klok. Toen ik eenmaal frisse lucht gesnoven had en zag in wat voor een omgeving ik beland was ging het steeds beter. Maar goed onze jungle expeditie begon en we kwamen aan bij onze accommodatie. We sliepen op een eiland dat gemaakt was van bamboo. Een soort van drijvend bamboovlot met allemaal bamboohutjes. Dit was een leuke ervaring in een prachtige omgeving. Als we onze achterdeur uitliepen konden we zo het smaragd groene water in duiken van het Cheow Lan lake. We hadden een eigen kanootje en konden dus alle kanten op. Tegen de klok van 14.00 uur zijn we een jungle tocht gaan maken. Deze jungle is overigens de oudste jungle ter wereld. Dit was leuk om te doen maar op een paar Haviana teenslippers is dit vrij pittig. Toen kwamen we bij het hoogtepunt van deze dag. De Nam Talu cave (grot) de we gingen doorkruisen. In deze grot hebben we gigantische spinnen gezien, vleermuizen en een dikke kikker. We passeerden mooie stalagmieten en stalagtieten en zijn uiteindelijk door het water weer buiten gekomen. De tocht had een uur geduurd en daarna zijn we weer terug gegaan naar ons drijvende slaaphutje. Hier kregen we overigens super lekker te eten. De Thaise keuken is perfect. Helemaal als je hem vergelijkt met die troep wat ik in India kreeg. In de avond zijn we op nightsafari gegaan. Onze gids vertelde me dat er een kans was de we zelfs een luipaard te zien kregen of andera katachtige beesten. Jammer genoeg was dit niet het geval. Wel hebben we vanuit ons bootje een oranje/zwart gekleurde waterslang en een grote gekleurde vogel (denk aan van der valk hotel vogel) gezien. Toen we terugkwamen kozen wij ervoor om de resterende tijd van de avond in bed door te brengen omdat we hem de avond ervoor goed geraakt hadden. De overige mensen van de groep vonden ons spelbrekers maar toen ik de volgende ochtend een paar van hun tegenkwam was ik blij dat ik deze keuze gemaakt had. Tijdens de ochtendsafari hebben we nog een paar apen gezien die zich aan het vermaken waren in de bomen aan de kant van het meer. Omdat de meeste mensen brak waren is er voor de rest niet meer veel gebeurd. Wij vonden het ook wel prima zo en hebben nog lekker relax aan het meer genoten van de zon. Tijdens de terugreis naar de bewoonde wereld kwamen we nog een grote varaan tegen. Een prachtig beest om te zien. Ik ben weer een ervaring rijker en moeder natuur heeft veel meer te bieden dan ik dacht. Toen we eenmaal weer bij onze accommodatie in Koa Sok aankwamen hebben we snel onze grootte rugzak gepakt en zijn toen met de bus vertrokken naar Phuket. Hier vonden we in Patong beach een perfecte accommodatie. Hier vertoeven we wat langer en gaan we voor de variatie nog maar eens genieten. In dit high life (toeristisch) gebied gaan ook het festival songkran vieren. Dit is het Thaise Nieuwjaar.
Reis Olmo dag 47 (11/03/2010): scootertour stranden Phuket.
Na weer eens goed te hebben bij geslapen hebben we een scootertje gehuurd. We wilden het eerste deel van de stranden gaan verkennen in het noorden van het eiland en dat hebben we dan ook gedaan. Ik moet zeggen dat het ontzettend toeristisch is in dit gebied en als je het vergelijkt met de plekken waar we geweest zijn dan weet ik toch wel waar ik liever ben. Al met al is het nog steeds een paradijs waar we ons in bevinden. Allereerst bezochten we het strand Hat Kamala. Op dit langgerekte strand hebben we ons geamuseerd met een half platte plastic voetbal. Hierna zijn we naar het strand van Hat Surin gegaan. Toen we hier weer een frisse duik genomen hadden zijn we naar het laatste strandje gegaan. Dit was het strand van Laem Singh. Omdat en een flinke bewolking aankwam zijn we hierna maar terug gegaan naar onze kamer. In de avond hebben we ons goed geamuseerd in een van de beste nachtlevens van de wereld.
Reis Olmo dag 48 (12/03/2010): scootertour stranden phuket 2.
Na weer een scooter te hebben gehuurd zijn we nu in zuidelijke richting de stranden gaan verkennen. We hebben de mooiste eruit gepakt en hebben daar de dag door gebracht. Dit was op het strand van Kata Noi Beach. Toen we genoeg hadden van dit strandje zijn we nog even naar een viewpoint gegaan. Hier hebben we het mooie uitzicht weer even vastgelegd en daarna zijn we terug gegaan naar de kamer. Jullie merken dat de verhalen van Phuket korter zijn dan normaal. Er zit niet veel variatie in de dingen die we hier meemaken. Het is vooral brak wakker worden, strand en weer gereed maken voor een top avondje Patong Beach. Om 00.00 uur barste hier in thailand het nieuwjaarsfeest los. Iedereen staat met waterpistolen op straat en het lijkt op een groot watergevecht. Dit alles is om een nieuwe start te maken van het jaar en alles wat gebeurd is van je af te wassen. Het is werkelijk een onmogelijke opgave om droog te blijven dus we kozen er beide voor om in onze zwemausie op stap te gaan.
Reis Olmo dag 49 (13/03/2010): Vieren Thais Nieuwjaar SONGKRAN !!!
Na flink te hebben uitgeslapen werden we rond 14.00 uur wakker. We moesten en zouden de belangrijke feestdag Songkran in Thailand meemaken. In een brakke toestand arriveerden we op de hoofdweg in Patong Beach. Meteen werd ons duidelijk dat we aan de bak moesten. Ik was nog geen 5 meter buiten vanuit mijn hotel of ik was al kletsnat. Het was een te gek feest en iedereen was blij en het water vloog je overal om de oren. Men wenst elkaar zalig Nieuwjaar en kiept je dan een bak water over je hoofd. Hierna wordt je gezicht vaak ingesmeerd met een witte vloeistof / poeder. Pick-up wagens volgeladen met mensen gooien water naar iedereen die langs de weg staat. We kwamen langs een ladyboy (travestieten) hangplek en hebben ons werkelijk bescheurd van het lachen. Deze perfect omgebouwde feestbeesten genoten van alle aandacht en zorgden voor lachwekkende beelden. Het was Thailand ten voeten uit. We werden vanzelf meegesleurd in dit sfeervolle feestje en toen het eerste biertje weer achter de kiezen was ging het allemaal vanzelf. Thais Nieuwjaar was top !!
Reis Olmo dag 50 (14/03/2010):
Eenmaal weer wakker geworden ben ik lekker naar het strand gegaan van Patong Beach. Dit strand is overdreven toeristisch. Het hoogtepunt van vandaag was een schizofreens Thais vrouwtje die op iedereen aan het schelden was terwijl ze langs de zee liep. Waarschijnlijk had ze nog steeds last van een overdosis alcohol die ze tijdens het Songkran feestje genuttigd had. Roy vertrok vandaag naar Hua Hin waar hij een vriendin gaat opzoeken. Ik blijf twee dagen langer in Phuket (Patong Beach) en zal vervolgens ook richting die kant reizen zodat we weer samen verder kunnen. Vandaag dus niet veel bijzonders gedaan dus. Roy vertrok om 16.30 uur en ik heb lekker genoten van de zon en de zee. In de avond ben ik in een Belgisch/Nederlands restaurant het Nederlands tennistoernooi gaan kijken en daarna lekker op de kamer gaan chillen.

Enjoy&have fun!!
Groetjes!!!!!